Kaleien voor een matte, rustieke uitstraling

Kaleien is een oude schildertechniek die we ook vandaag nog steeds gebruiken om muren en gebouwen te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Daarom is het een populaire afwerkingstechniek voor buitenmuren.

Ook decoratief heeft deze techniek een bijzondere uitstraling. Het maakt voegen namelijk minder uitgesproken. Dus voor binnenmuren is het eveneens een meerwaarde.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Uw muren kaleien is voor ons een routineklus. Toch starten we graag voorbereid aan de werken. Zo weten we zeker dat we alle materialen hebben voorzien en dat we het beste resultaat kunnen garanderen.

Daarom plannen we graag eerst een plaatsbezoek in. Op basis daarvan kunnen we een gedetailleerde en duidelijke offerte sturen.

Gaan we uw buiten- of binnenmuren kaleien? Dan brengen we een dikke laag kalkpleister of kalkverf aan met een blokkwast. Dit moet op een gelijkmatige manier gebeuren, bij voorkeur door een professional met veel ervaring. Anders is het mogelijk dat u niet het gewenste resultaat verkrijgt.  

Een muur kaleien geeft verschillende voordelen, tenminste als de laag correct is aangebracht. Kalk heeft immers de eigenschap dat het blijft ‘ademen’. Hierdoor kan vocht in de muur nog steeds ontsnappen, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Deze duurzame afwerkingstechniek, vooral bekend uit traditionele bouwlagen, biedt ook bescherming tegen diverse weersinvloeden en vocht. Bovendien geeft het uw gebouw een bijzondere en authentieke uitstraling.  

Als specialisten in schilderwerken kunnen we achteraf een passende afwerking voorzien met speciale kaleiverf. Dit garandeert de kleurvastheid en vermijdt vlekken door bijvoorbeeld slagregen of vochtproblemen. En natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor alternatieve oplossingen, zoals afwerking met acrylaat-, silicaatverf of behang. 

Wilt u een idee krijgen hoe het kaleien van uw binnenmuur eruit zou zien in uw woonst? Bekijk dan zeker onze realisaties.  

ONZE REALISATIES

Laat Lahey uw binnenmuur kaleien

U kunt met de techniek van kaleien binnenmuur na binnenmuur transformeren tot een uniek deel van de architectuur van uw woonst. Het resultaat is de moeite waard. Dat zullen veel van onze klanten beamen. Daarom is het van vitaal belang dat kaleien wordt uitgevoerd met de grootste zorg en uitstekend vakmanschap.

Als professionals in schilder- en decoratiewerken kunnen we ook rekening houden met alle uitdagingen van het kaleien. En we weten bijvoorbeeld dat een kaleilaag niet kan worden aangebracht op reeds beschilderde muren. Deze kalkpleistersoort hecht zich immers enkel aan een soortgenoot of een onbeschilderde ondergrond.

Wilt u uw beschilderde muur toch laten kaleien? Dan weten we dat er synthetische kaleiproducten bestaan die we wél over klassieke gevelverf kunnen aanbrengen en die ook kleurvast zijn. Voor elke uitdaging is er een oplossing. U hoeft ons er maar naar te vragen.

Bij Lahey kennen we onze stiel en geven we al vier generaties lang het beste van onszelf. Een muur kaleien is voor ons een fluitje van een cent. Onze experten hebben deze afwerkingstechniek volledig in de vingers. Bovendien scholen ze zich regelmatig bij zodat ze helemaal mee zijn met de nieuwste werkwijzen en materialen.

Wilt u uw binnenmuren laten kaleien volgens de regels van de kunst? Onze vakmensen pakken uw muur zorgvuldig aan vanuit hun jaren ervaring met deze aloude afwerkingstechniek. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Advies op maat

Uw binnenmuren kaleien, verven of behangen? Het voelt misschien als een banale beslissing, maar het zorgt voor een immens verschil in uw interieur. Komt u er niet uit? Dan staan we u graag bij met passend advies. Hierbij houden we rekening met alle facetten van uw woonst en gezin.

En natuurlijk kennen we de eigenschappen van onze producten door en door. We weten precies wat de mogelijkheden zijn, de voor- en nadelen en hoe ze correct geplaatst moeten worden. Met ons advies komt u tot een weloverwogen beslissing en geniet u nog jaren van de resultaten.

Menu